Pistachio Kernel

Pistachio Kernel

9 Faedah Indah Pistachios:

Faedah kesihatan pistachios termasuk Membantu jantung yang sihat, pengurusan berat badan, membantu pencegahan degenerasi makula, dan hipertensi, serta dapat membantu memperbaiki pencernaan. Ia juga membantu untuk meningkatkan darah, otak dan kulit.

Apa Pistachios?:

Pistachios adalah salah satu kacang yang paling tua yang boleh dimakan dan biasanya digunakan di seluruh dunia. Kacang Pistachio tergolong dalam keluarga Anacardiaceae dari genus Pistacia. Pistachio mengambil masa 10 hingga 12 tahun untuk menghasilkan tanaman pertama. Mereka adalah drupe, di mana buah mempunyai biji besar di tengah, yang boleh dimakan. Kacang pistachio tidak bermusim dan boleh didapati sepanjang tahun.

Fakta pemakanan:

Pistachios adalah salah satu daripada beberapa kacang yang mengandungi kebanyakan nutrien seperti karbohidrat, protein, asid amino, lemak, dan serat makanan. Mereka kaya dengan mineral seperti fosforus, kalium, kalsium, besi, magnesium, zink, tembaga, dan natrium. Mereka juga menyediakan vitamin penting seperti vitamin A, B6, C, E, dan K, serta tiamin, riboflavin, niasin, folat, asid pantotenik, kolin, dan betaine. Pistachios mempunyai kandungan kalori dan lemak yang lebih rendah berbanding kacang-kacangan lain dan buah-buahan kering.

Get Quote