Buah Walnut

Walnut

Buah Walnut mempunyai rasa pedas yang lazat, dan tekstur yang segar. Mereka lazat untuk snek dan juga boleh dibakar ke dalam biskut, kek, dan roti. Tuangkan mereka ke dalam salad atau taburkannya ke atas sup untuk kegagalan nutty yang menyenangkan. Kenari juga menjadi baik sebagai topping aiskrim atau yogurt beku. Kacang walnut merupakan sumber serat, magnesium, protein, dan fosfor yang sangat baik, serta selenium antioksidan. Penyelidikan menunjukkan bahawa walnut boleh membantu melindungi daripada penyakit kardiovaskular, neurologi, dan anti-karsinogenik, yang mungkin disebabkan oleh keupayaan mereka untuk mengawal radikal bebas. Tidak sesuai untuk pelanggan dengan alergi terhadap kacang, kacang lain, gandum atau soya kerana kaedah pembuatan.

Membantu penurunan berat badan: Bertentangan dengan apa yang orang percaya, walnut boleh menjadi sebahagian daripada diet pengurusan berat badan. Beberapa kajian telah mencadangkan bahawa penggunaan biasa walnut tidak mungkin menyebabkan kenaikan berat badan atau obesiti. Sebenarnya, satu ons walnut mengandungi 2.5g omega 3 lemak, 4g protein dan 2g serat yang membantu memberi kenyang. Mana-mana pelan pengurusan berat badan yang berjaya mesti termasuk faktor kenyang; jadi walnut tidak diragukan lagi adalah makanan yang tepat untuk dipertimbangkan jika anda berada dalam program pengurusan berat badan. Walaupun ‘padat dalam kalori, walnut boleh menjadi alat penting dalam membantu anda menurunkan berat badan.

Mengurangkan tidur: Kacang mengandungi sebatian yang dipanggil melatonin, bertanggungjawab untuk menyampaikan mesej mengenai kitaran cahaya dan gelap kepada tubuh. Oleh kerana melanin sudah disintesis oleh tubuh, penggunaan walnut meningkatkan paras darah melatonin, sehingga menyebabkan tidur. Itulah sebabnya makan walnut boleh menjadi cara yang baik untuk memperbaiki tidur.

Hebat untuk rambut anda: Walnut juga adalah ‘makanan rambut’ yang baik. Ini kerana walnut mengandungi biotin (vitamin B7) yang membantu menguatkan rambut, mengurangkan keguguran rambut dan meningkatkan pertumbuhan rambut pada tahap tertentu. Selain walnut, anda boleh mencuba makanan ini untuk mencegah keguguran rambut.

Get Quote