Arabic Gum

Arabic Gum

Nikmati kehidupan yang sihat yang penuh dengan daya hidup dan aktiviti dengan menambahkan Gum Arabic ke dalam diet harian anda. Gum Arab juga dikenali sebagai Gum Acacia, adalah Gum asli yang dituai dari luar pokok Acacia selepas ia kering dalam bentuk nodul keras kering, Gum Bahasa Arab mengandungi peratusan tinggi serat larut semulajadi (85%) dan kalsium.

Ciri-ciri uniknya memberikannya dengan pelbagai kegunaan dalam makanan, minuman, industri farmaseutikal dan aplikasi perindustrian.

#Gum_Arabic
Faedah-faedah: Gum Arab dianggap sumber serat larut semulajadi # (lebih daripada 85%) yang menghalang proses pencernaan dan menghalang sistem penghadaman dari pelbagai penyakit.

Mengandungi peratusan tinggi kalsium.

Sebagai tambahan kepada ciri-ciri fungsinya, Gum Arabic diketahui dan biasa digunakan untuk mengurangkan kadar urea dalam darah dan mengubahnya menjadi najis, yang merupakan pesakit #helps dengan kegagalan buah pinggang.

Gum Arabic boleh digunakan untuk meningkatkan peratusan serat larut semulajadi dalam diet harian kita tanpa mengubah warna atau rasa sambil mengekalkan semua #benefits yang sihat.

Gum Arabic dicirikan oleh peratusan yang tinggi kesucian, 100% semulajadi tanpa bahan tambahan, bebas dari sedimen dan kekotoran dan mempunyai jumlah bakteria yang sangat rendah.

Gum Arab membantu mengurangkan indeks glisemik produk makanan.

Menggunakan gusi Bahasa Arab tidak mempunyai kesan sampingan. Arah penggunaan:

Gum Arab boleh ditambah kepada minuman dan makanan, dengan menambah dua sudu atau lebih ‘serbuk instan serbuk’ kepada air, jus dan makanan semasa persediaan, anda boleh menambah gula mengikut #taste.

Gum Arab adalah serat pemakanan yang larut dengan kelikatan rendah yang boleh dimasukkan dalam dos yang tinggi dalam makanan ma-trix, dengan penerimaan yang sangat baik dan tidak ada kesan sampingan usus.

Get Quote